Maandelijks archief: oktober 2015

Vakantie!

Ik ben alweer 9 weken oud en het ritme zit er inmiddels aardig in. Meestal slaap ik nu door van 0.00 tot 6.00 uur, dus de nachten worden voor mama en papa langzaam maar zeker ook weer wat langer. Alleen ’s avonds heb ik het soms niet zo naar mijn zin en ben ik wat huilerig, maar afgezien van de flinke hoeveelheid poepluiers mogen mama en papa verder eigenlijk niet klagen. Twee weken geleden mocht ik ook weer op controle bij het consultatiebureau. Daar hebben ze mij gewogen, gemeten en goed bekeken, en ik groei uitstekend! Ik weeg nu 4815 gram, ben 57,2 cm lang en mijn hoofdomtrek is 38,3 cm. Helaas was het ook tijd voor de eerste prikjes, maar daar heb ik gelukkig weinig last van gehad.

Afgelopen week zijn we een midweek op vakantie geweest, naar een huisje in CenterParcs de Huttenheugte. Opa Ron en oma Monic zijn ook meegeweest, dus dat betekende éxtra veel knuffeltijd! In het huisje zat ik regelmatig in mijn wipstoeltje, van daaruit kon ik alles goed overzien en wat had ik een schik als er iemand tegen me praatte of geluidjes maakte! Natuurlijk werd er ook veel geknuffeld!

Omdat ik nu wat ouder ben en me wat beter warm kan houden, mocht ik ook voor het eerst mee in het zwembad. De kinderbadjes vond ik toch wat te koud, maar in het warme bubbelbad had ik het prima naar mijn zin! Mama had ook een hele fijne draagdoek van speciale zwemstof, dus ik kon lekker warm tegen mama aan liggen en mee kijken bij Tygo.

Julianatoren

Vandaag zijn we naar Julianatoren geweest. Ik heb er best veel van meegekregen, want ik mocht bij mama in de draagzak en tussen de slaapjes door heb ik met grote ogen rondgekeken. Papa vond dat ook wel heel gezellig!

Julia wilde mij zelfs even een knuffel geven, is dat niet lief?! Tussen het spelen door kwam mijn lieve broer Tygo steeds vragen “of het wel goed met haar gaat”, en hij hield mij goed in de gaten. Kijk op de laatste foto maar eens hoe lief hij voor mij is!

Lachen!

Vandaag merkten papa en mama voor het eerst dat ik bewust om geluidjes begon te lachen! Papa heeft nog nooit zóveel rare geluidjes achter elkaar gemaakt, en dat vond ik erg grappig! Ik probeer ook zelf geluidjes te maken, maar dat blijft nog even bij een beetje gepruttel en af en toe een kreetje.

En ik krijg nu een beetje gevoel voor ritme. Na de laatste voeding lig ik meestal rond 23.00 uur in bed, en dan slaap ik door tot ongeveer 5.30 uur. Verder ben ik een lief, rustig meisje.

IMG_4019