Maandelijks archief: maart 2016

Kruipen en lachen

Nu mijn eerste twee tandjes door zijn gekomen, ben ik weer een stuk vrolijker! Ik lach om elk geluidje en als Tygo tegen mij praat heb ik de grootste pret. En dat gebeurt nogal eens, want nu ik zelf kan tijgeren en een beetje kan kruipen speel ik graag bij Tygo op de grond. Tygo vindt dat heel gezellig! Hij helpt mij met speelgoedjes en vertelt hele verhalen tegen me.

Ik vind het nu ook wat minder leuk als mama of papa even uit beeld is. Als mama de jas aantrekt om te gaan werken, dan staat mijn gezicht al op paniek. Gelukkig ben ik meestal wel goed te troosten. In mijn bedje slapen gaat daardoor ook even wat minder. Vaak moeten papa of mama een paar keer terugkomen om mij te troosten. Maar als ik dan eenmaal in slaap ben gevallen slaap ik meestal wel door.

Tandjes en Tygo

De afgelopen twee weken zit ik niet zo lekker in mijn vel. Mama en papa denken dat dat komt omdat mijn tandjes doorkomen. Mijn eerste tandje zit er al een paar weken en die is nu helemaal door, maar nu komt mijn tweede tandje eraan… Ik heb twee dagen flinke koorts gehad (ruim 39°C) en kon daardoor niet goed slapen. Nu is dat gelukkig wel weer afgezakt, maar met eten laat ik duidelijk merken dat mijn mondje nog wel wat pijn doet.

Maar wat een hele hoop goedmaakt: Tygo is echt heel erg lief voor mij! Als ik moet huilen komt hij mij meteen een knuffel geven. En we spelen vaak samen op de grond, dat vind ik erg gezellig! Tygo speelt dan met zijn auto’s en dan mag ik kijken of hij geeft mij een autootje om mee te spelen. En als het mij zelf even niet lukt, rolt hij mij heel voorzichtig weer op mijn buik als ik op mijn rug lig. “Ik help Fenna heel goed” zegt hij dan, lief he?!

Ik kan nu ook voorzichtig zelf rechtop blijven zitten. Als ik te snel omkijk kan ik mijn evenwicht nog niet goed bewaren en ‘val ik om’, maar als ik goed mijn best doe lukt het nét!

Knuffelen op bed

Ik heb lekker met mama en papa geknuffeld op bed, en wat was ik lekker vrolijk! Kijk vooral ook even naar mijn eerste tandje, op de eerste foto!