Maandelijks archief: juli 2016

Een dagje naar de camping

Opa en oma zijn op vakantie naar de Wouwse Plantage. Vorig jaar zijn de daar ook geweest, toen is papa met Tygo een dagje op visite geweest. Mama kon niet mee, want ik zat nog in mama’s buik en mama kon helaas niet zo lang in de auto zitten. Nu konden we met z’n viertjes, en wat had ik een schik!

Ik moest er wel even aan wennen dat er overal gras is, want dat kriebelt zo als ik ga kruipen. Maar daarna had ik de grootste pret! Toen mama en Tygo met de waterpistolen aan het rennen waren probeerde ik steeds achter ze aan te kruipen, maar dat ging toch net te snel. Ik heb ook lekker met Tygo en papa gestoeid, kijk maar eens!

Verder ben ik de hele dag erg lief geweest, terwijl ik alleen op de heenweg in de auto een uurtje heb geslapen. Ik heb goed gegeten en op de terugweg viel ik al na 5 minuten als een roosje in slaap…

Met opa Gerrit in bad!

Het was vandaag alweer zo lekker warm en opa had het zwembad in de tuin staan. Dáár wilde ik wel even in spelen! Daarna mocht ik ook nog even lekker spetteren in mijn eigen badje.

Het is warm, lekker in bad!

Het is vandaag zo’n 30 graden, dus uitstekend weer om lekker in badje te plonzen!

Kijk maar eens hoeveel plezier we hebben:

HxBxD

IMG_1634

Vandaag mocht ik met mama en papa weer naar het consultatiebureau voor de ik-ben-bijna-1-jaar-controle. Nou, ik ben helemaal in orde. Ik groei goed en mijn gewicht is ook prima. Ik maakte het nog wel even ‘spannend’, want ik moest van de mevrouw met allebei mijn handjes een papiertje oppakken, maar daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in. Uiteindelijk heb ik toch maar even laten zien dat ik het kan 🙂

Het was ook weer tijd voor prikjes… Ik kreeg vandaag in allebei mijn beentjes een prikje, en wat was ik verdrietig. Toen we weggingen viel ik meteen in slaap, en ik heb de rest van de dag toch wel last van mijn beentjes gehad. Maar dan maakt een dikke knuffel van Tygo veel goed!

Ik weeg nu 8405 gram en ben 72 cm lang. Mijn bolletje heeft een omtrek van 46 centimeter.

Zóóó vrolijk!

Ik wordt stiekem al best groot en ben echt een heel vrolijke meid! Als ik ’s middags zie dat mama of papa ’s middags na het werk thuiskomt, kruip ik kraaiend van plezier supersnel naar de voordeur. Ik vind het ook heel leuk om samen met Tygo te spelen. Als Tygo tegen mij praat of aan het spelen is en mij een Duplo diertje of ToetToet autotje geeft kijk ik hem zo lief aan dat hij er wel eens verlegen van wordt.

Buitenspelen vind ik ook echt heerlijk. Een paar dagen geleden scheen het zonnetje lekker en toen kon ik lekker op een speelkleed in de tuin spelen. Toen heb ik ook voor het eerst de zandbak ontdekt. Dat vond ik heel leuk, tot ik een hapje zand probeerde op te eten…

Slapen gaat gelukkig best goed, maar dat kan ook bijna niet anders na de hele dag spelen. Papa legt mij sinds een paar dagen in bed terwijl ik nog een beetje wakker ben. De eerste keer vond ik dat maar niks, maar nu went het wel en hoef ik bijna niet meer te huilen. Soms wordt ik ’s nachts een keer verdrietig wakker, maar dan slaap ik na een knuffel weer verder. Meestal slaap ik door van ongeveer 20:30 tot 7:00.

Verder heb ik het stappen helemaal ontdekt. Als ik zie dat iemand iets op tafel legt, kruip ik supersnel naar de tafel, trek ik me op en wandel ik zo een rondje om de tafel tot ik het kan pakken! Als iemand mij aan mijn handjes vasthoudt, kan ik ook al een stukje ‘lopen’ en dan wordt ik helemaal enthousiast.