Maandelijks archief: september 2018

Naar de tandarts

Mama, papa en Tygo mochten vandaag voor controle naar de tandarts en ik mocht voor het eerst ook mee. We hadden thuis al een paar keer geoefend met een nepspiegeltje en dat vond ik altijd wel leuk. Maar nu het echt was vond ik het toch wel spannend.

Voor we naar binnen konden mochten we in de wachtkamer nog even spelen. Steeds als de deur open ging keek ik verlegen achterom of we al aan de beurt waren. Toen was het zover en mochten we naar binnen. Het was wel wat druk, met z’n vieren tegelijk naar binnen, maar van de tandarts mocht het wel voor een keer. Dat vond ik wel heel fijn.

Eerst was papa aan de beurt, toen Tygo, en toen….. was ik toch echt zelf aan de beurt. Ik durfde niet meteen alleen in de grote stoel, en ging samen met mama liggen. De tandarts heeft eerst alles uitgelegd en daarna heeft hij rustig, stap voor stap alles gedaan: eerst de stoel naar achter, dan de lamp aan, mijn mond open en met het spiegeltje naar mijn tanden kijken. Hij heeft mijn tandjes geteld, en alles zag er goed uit!

Voor we weer naar buiten gingen mochten we zelfs een speelgoedje uitkiezen, lief he?!

Fruit plukken bij de boer

Vandaag ben ik samen met Tygo en papa naar een boerderij in Overasselt geweest, die had vandaag een open dag. Er werd van alles uitgelegd, we mochten zelf appels en peren plukken, we hebben een rondje met het appeltreintje gereden én we hebben allebei een rondje gereden op een paard!

 

Wijkheldendag 2018

Net als Tygo ben ik een echte Wijkheld! Als we gaan wandelen doen we onze felle jasjes aan, nemen we de knijpers en een emmer mee, en ruimen we al het zwerfafval in de buurt op. Zo ziet alles er weer netjes uit en kunnen vogels en andere dieren niet ziek worden omdat ze afval opeten.

Vandaag was het Wijkheldendag! Ieder jaar is er een speciale bedankdag voor alle kinderen die zwerfafval opruimen, en dit jaar was dat op een groot scoutingterrein. Er was van alles te doen, van springkussens tot trampolines, van schminken tot koeien melken, iedereen kreeg frietjes en een ijsje en er draaide de hele dag gezellige kindermuziek. Ik heb lekker gespeeld en was er zó moe van, dat ik op de terugweg in de auto zelfs nog even een dutje heb gedaan…