Maandelijks archief: oktober 2018

Pechvogeltje

Vorige week ging ik samen met mama en papa op mijn loopfiets Tygo ophalen van school. Ik kan al heel goed loopfietsen, maar toen ik bij de Jumbo wilde afstappen ging het mis… mijn fietsje viel en ik viel er pats, boem, bovenop. Hoe ik het precies heb gedaan weten papa en mama niet, maar ik had mijn lip op twee plaatsen kapot. Het ene plekje was niet zo erg, maar de andere plek was helaas een best diepe snee en bloedde flink.

De mensen van de Jumbo kwamen ons meteen helpen. Ze kwamen snel met doekjes en we mochten mee naar achteren om alles schoon te maken. Eigenlijk wilden we het schoonmaken en er een mooie pleister op plakken, maar het bleef bloeden en toen zagen we pas hoe diep de snee was… Daar moesten we toch echt mee naar de huisarts.

Tygo stond nog netjes buiten bij de fietsen te wachten en een van de Jumbo mevrouwen heeft hem en de fietsen opgehaald. Onze fietsen mochten bij de Jumbo blijven staan terwijl wij naar de huisarts gingen, en ze zouden er goed op passen. Toen papa en Tygo ze later weer gingen ophalen, kregen ze voor ons allebei een kindersurprise mee, lief he?!

Toen de huisarts het plekje zag heeft hij nog even met de kinderarts van het ziekenhuis overlegd, maar toen was het wel duidelijk: het moest worden gehecht én gelijmd. Dat vond ik helemaal niet leuk, maar het moest toch echt even. Ik heb het supergoed gedaan en toen we klaar waren met mijn ‘strikje’ mocht ik een cadeautje kiezen, en dat werd een roze meisjeszaklamp van My Little Pony!

Nadat ik ’s nachts goed had geslapen, kon ik de volgende dag alweer aardig lachen. Al doet het nog wel pijn als ik eraan kom. De hechting is er vandaag uitgehaald en we zijn benieuwd hoe het er over een paar weken uit ziet. Maar… ik ben en blijf papa’s en mama’s prinsesje!

Toiletverhalen

Ik ben heel hard op weg om een grote meid te worden, en daar hoort natuurlijk ook bij dat je plasjes op de WC doet en niet meer in een luier. Dat zijn we sinds een paar dagen goed aan het oefenen, en nu ik het zelf kan zeggen hebben mama en papa een spaarkaartje gemaakt. Nou, toen wist ik het wel! Binnen drie dagen had ik alle vijf de stickertjes geplakt en mocht ik een cadeautje uitkiezen!

Dat werd een toverkrasblok van Anna en Elza!

Zwemmen bij Jip!

Vandaag had Tygo studiedag en waren papa en mama allebei vrij. Dus zijn we gezellig met z’n vieren naar Jip’s spartelclub geweest!