Maandelijks archief: juni 2020

Buitenspelen met dino’s en eenhoorns

Het is vandaag lekker warm, en mama heeft iets heel leuks gekocht! Een eenhoornzwembad en een dinosproeier! Kijk maar eens hoe leuk we dat vinden:

Scouting ⚜️

Tygo ging al een tijdje naar scouting en ik hoorde daar altijd leuke verhalen over. Pas ging ik mee Tygo ophalen. Hij was toen nog bezig met broodjes bakken, met deeg aan een stok en boven een kampvuur. Omdat we nog even moesten wachten, vroegen ze of ik ook zelf een broodje wilde bakken. Nou, dat wilde ik wel! Toen onze broodjes klaar waren, hadden ze nog een kleine verrassing: knakworstjes!

Toen was ik natuurlijk helemaal om en ik wilde ook bij scouting. Dat hebben mama en papa meteen geregeld. De week erop mocht ik al de eerste keer meedoen, en hebben we zelf knikkerbaantjes geknutseld, leuk idee he?!

Natuurlijk hebben we ook meteen een echt scouting t-shirt voor mij gekocht, dus nu ben ik een echte bever!

Moestuin time-lapse

Een paar dagen geleden hebben we worteltjes en meloen in de moestuinbak gezaaid. We waren erg verbaasd dat de zaadjes zó ontzettend snel uitkwamen en groeiden, en konden het bijna niet geloven. Om het goed te kunnen zien, heeft papa met een telefoon de moestuinbak een hele dag gefilmd en het daarna wel 900x versneld tot het een filmpje van 30 seconden werd.

Nu kun je echt zien hoe de wortelplantjes groeien. Ze springen uit de grond omhoog en wiebelen dan steeds heen en weer terwijl de blaadjes groeien. Net alsof ze een worteldansje doen. 🥕