Maandelijks archief: januari 2021

Lekker tutten met mama

Ik heb een pop gekregen die je make-up kunt geven en waar je de haren van kunt doen, net zoaals een schoonheidspecialiste. Natuurlijk hebben we ook échte make-up gekocht zodat ik en mama lekker kunnen tutten. Wat zijn we samen mooie meiden he?!

Hoe werkt dat?

We halen nog steeds vaak spullen uit elkaar, om te kijken hoe iets van binnen werkt. Zo hebben we al veel geleerd. Nu was papa’s boormachine kapot, en natuurlijk moesten we uitzoeken hoe zo’n ding nou eigenlijk werkt. We hebben weer veel geleerd:

  • Aan de onderkant zit een stekkertje waar de oplader wordt aangesloten.
  • Er zit een hele sterke motor in die hard kan ronddraaien.
  • En er zit een vertraging in. Dat zijn een soort tandwielen in een buisje, die er voor zorgen dat je met 2 standen kunt schroeven of boren.

Vogeltjes

In de winter moeten de vogeltjes goed zoeken naar eten, omdat ze bijna geen wormpjes kunnen vinden. Samen met papa heb ik allerlei lekkere dingetjes voor de vogeltjes opgehangen, zodat ze ook in de winter goed kunnen eten.

Lekker gewandeld

Het was vandaag koud buiten, maar we wilden toch even lekker wandelen. Er lag op sommige plekken ijs op het water, het was leuk om daar met stokken gaatjes in te prikken! De zwanen hadden geen last van het koude water. We hebben ze broodjes gegeven en ze kwamen zelfs door het ijs heen breken!

Gelukkig nieuwjaar!

Het is alweer 2021! Dit jaar konden we helaas niet met de hele familie bij elkaar zijn. We zijn gezellig naar Marly en Frits en de kids geweest. Dat was erg gezellig! We hebben lekker gegeten en daarna zijn we blijven slapen. De volgende dag hebben we uitgeslapen en daarna nog gezellig samen gespeeld.